Zumba trening koji pokreće svaki deo tela

Ako tražite zabavan način da pokrenete svoje telo i poboljšate kondiciju, Zumba je savršen izbor. To je plesni fitnes program koji kombinuje aerobne pokrete sa latino muzikom. Ne treba vam prethodno plesno iskustvo ili posebna odeća, dovoljno je da se opustite i da pratite korake instruktora. U BeFit klubu, instruktor je Ivana i ona će vas voditi na inspirativno Zumba putovanje. U ovom članku ćemo istražiti kako Zumba može poboljšati vaše zdravlje i sreću, i objasniti neke od prednosti redovnog pohađanja časova.

Šta je Zumba?
Zumba je fitnes program koji uključuje ples, aerobik i latino muziku. Razvio ga je kolumbijski plesač Alberto "Beto" Perez 1990-ih, koji je spojio svoju ljubav prema muzici i plesu sa tradicionalnim aerobnim koracima. Rezultat je bio zabavan način da se stekne vrhunska forma, i vrlo brzo, pravac je uzeo maha širom sveta. Časovi u našem klubu traju sat vremena. Trening je intenzivan i budi dobar osećaj!Kako izgleda Zumba trening?
Zumba trening je energičan i nakon njega ćete se osećati rasterećeno. Naše Zumbalice kažu da nakon treninga svi problemi nestaju. Osećaj pozitivne energije će preovladiti, pa tako umor nećete ni osetiti. U prvom delu treninga fokus je na zagrevanju. Nakon laganih pesama, prelazimo na brže ritmove koji će pokrenuti svaki delić tela. Kraj treninga namenjen je istezanju i oporavku mišića. Ono što možemo da vam garantujemo da će biti puno znoja, a još više smeha i zabave!

Zumba – najzabavniji program za mršavljenje
Zumba trening kombinuje plesne korake sa pokretima koji podižu energiju i tope kalorije. Za samo nekoliko meseci redovnog vežbanja, videćete znatnu razliku. Ako vam je cilj da na prirodan način smršate, zumba će vam u tome pomoći.
Zumba sagoreva kalorije dok tonizira telo i povećava fleksibilnost. Prema istraživanjima, sat vremena treninga sagoreva 500 kalorija kod žena i 600 kalorija kod muškaraca.
Zumba ima dva glavna pokreta: korake i okrete. I jedno i drugo uključuje korišćenje vaših kukova, kao i nogu, ruku i trupa. Možda mislite da je ova vrsta pokreta laka, ali je zapravo prilično izazovna, jer uključuje toliko različitih mišićnih grupa odjednom.
Zumba program je dizajniran da vam pomogne da sagorite kalorije, izgubite težinu, povećate nivo energije i poboljšate opšte zdravlje.
Zumba se sastoji od serije aerobnih vežbi u kombinaciji sa plesnim pokretima koje se izvode uz energičnu muziku koja uključuje hip-hop, salsu, merengue, kumbiju i regeton korake.
Ideja koja stoji iza Zuba treninga je ta da se svo vreme zabavljate dok radite trening. Ovaj vid vežbanja odličan je za sve one koji ne vole teretanu, trčanje ili druge vrste treninga.

Ne morate biti talentovani za ples
Jedini uslov je da možete da pomerate stopala u ritmu muzike - nije potrebno prethodno plesno iskustvo! Nemojte sebe ograničavati. Ne morate da budete nadareni za ples, niti morate da budete u top formi da biste došli na trening. Zumba je jednostavna, a ključ je u tome da opustite telo i da pratite pokrete instruktora. Glavni cilj ovog treninga je da natera ljude da pomeraju svoja tela, na sasvim prirodan način. Čak i ako nemate želju da vežbate, muzika će vas pokrenuti i neće vam stvoriti osećaj „moranja“ i napetosti, kakav se javlja u teretani. Ne morate biti u odličnoj formi da biste probali zumbu – iako to zahteva određenu fizičku aktivnost od učesnika, ne uključuje mnogo treninga snage ili kardio vežbi kao što su trčanje ili vožnja bicikla. U stvari, mnogi ljudi koji praktikuju zumbu redovno prijavljuju da se osećaju bolje nakon samo nekoliko treninga. jer im pomaže da se otarase stresa kroz ples i kretanje.

Zumba trening - zdravstveni benefiti
Prednosti Zumbe su brojne. Osim što je zabavan i odličan način da se dovedete u formu, program vežbanja zasnovan na plesu dokazano poboljšava ravnotežu i fleksibilnost, promoviše zdravlje kardiovaskularnog sistema i poboljšava opšte blagostanje. Za osobe sa dijabetesom važno je da održavaju zdravu težinu i redovan program vežbanja. Zumba im može pomoći da postignu ove ciljeve i poboljšaju kvalitet života kroz povećanje nivoa energije, bolji san i poboljšano raspoloženje. Kada jednom probate Zumbu, preplaviće vas dobar osećaj u telu. Zumba je takođe odličan način da postanete fit dok se zabavljate sa prijateljima i članovima porodice.

Idealan trenutak da se pridružite Zumba timu
Ako živite ili radite u Pančevu, vrata našeg kluba su vam uvek otvorena!
Nalazimo se u Svetozara Miletića 21.
Dođite na prvi, besplatni trening i uživajte sa nama u plesu, smehu i relaksaciji.
Za sve informacije o Zumba treninzima, možete nas pozvati na broj: 060 522 32 62 ili nam pisati na mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.